Om företaget

Vi rör oss på de marknader vi lärt känna i hela 90 år: Svensk dagligvaruhandel och servicehandel. Det är här vi har våra rötter och här vi känner oss hemma.

Ancrona har den kompetens och de resurser som krävs för att utveckla och driva försäljning inom dagligvaruhandeln och servicehandeln. Vi erbjuder alltifrån några byggstenar till en komplett helhetslösning.

  • Dagligvaruhandeln omsätter cirka 230 miljarder kronor och består av cirka 3300 butiker.
  • Servicehandeln omsätter ca 40 miljarder årligen och består av ca 18000 företag. Drygt 2/3 av dessa tillhör inte någon av servicehandelns kedjor.

 

Succéer

Ancrona har under åren hjälpt till att bygga upp flertalet varumärken på den svenska marknaden. Vi är stolta över att ha bidragit till deras succéer och utveckling inom sina kategorier.

  • 2009 lanserade Ancrona Ella´s Kitchen på den svenska marknaden. Inom 2 år nådde vi 10% marknadsandelar och 2011 blev Ella´s Kitchen årets produkt på Dagligvarugalan. 2016 uppgick konsumentvärdet till över 72MSEK.
  • 2004 lanserade Ancrona Clausthaler som den första alkoholfria ölen inom dagligvaruhandeln. Sedan dess har Clausthaler haft fina ökningstal varje år och inspirerat ett nytt lönsamt segment att växa fram inom dryck. 
  • Sedan BIC inledde sitt samarbete med Ancona 2013 har deras försäljningsvärde av engångshyvlar inom dagligvaruhandeln ökat med 7,6% och deras marknadsandel är idag fantastiska 68%.

 

90 års historia

Ancrona har sina rötter i en av Sveriges första agenturfirmor J&S (Johannsen och Svensson). Företaget grundades redan 1927 och hade ansvaret för många av 1900-talets klassiska succéer. Till exempel Sun Maids russin, Felix gurkor och rödbetor, Önos saft, Risenta och Almondy för att nämna ett fåtal. Även om vi är stolta över vår historia och långa erfarenhet, så ser vi alltid framåt och följer branschens alla förändringar på nära håll.

 

 


 

Ancrona hjälper etablerade varumärken att växa på den nordiska marknaden.

Vill du samarbeta med oss?

Klicka på fortsatt för att etablera en kontakt med oss